Honderdjarige maakt ballonvlucht - bron: Leeuwader Courant 12 juni 2007
   
TYTSJERK - Verbaasd keek de honderdjarige Maria Bok in Tytsjerk gisteren naar de drukte om haar heen: vuurblazers brulden warmte de ballon in, het doek bolde op, de mand kwam recht te staan.

En toen gingen de touwen los en daar zeilde Maria Bok met elf anderen de warme avondlucht in. Haar grote wens, nog eens een tocht maken in een luchtballon, ging daarmee in vervulling.

De vlucht was haar aangeboden door de commissie voor het dorpsfeest van Tytsjerk, waar voor de tweede keer ballonvaarten op het programma stonden. ,,Het is wel een beetje eng'', vond mevrouw Bok voorafgaand aan de vlucht. ,,Maar ik ga wel, hoor.'' De tocht duurde uiteindelijk een dik uur en eindigde in een veld in Nes bij Akkrum.

Ik hld der by de landing wol wat rekken mei'', had piloot Jitske Haven van A3 Ballon gezegd, die nog niet eerder een honderdjarige mee had. Toch werd het een lastige landing, waarbij de mand door het veld stuiterde en uiteindelijk omkieperde.

,,Freeslik. Wy hienen har elts by de hn en tusken s yn'', zegt Hinke de Boer, die de honderdjarige met haar man Daan begeleidde. Het liep goed af, al was mevrouw Bok wat geschrokken. De luchtdoop werd in het veld gevierd met champagne
 
 
 

(foto: A3 ballonvaarten)
    

   

Copyright 2005-2009 Loftpraet.nl All rights Reserved.