Europa’s eerste Australische ballon - bron: Friesch Dagblad van 27 april 2004

Ronnie Kleinsmit: ‘Het is als een auto met stuurbekrachtiging’
Door: Johan Vogelzang
 
Europa’s eerste Australische ballon

Joure - Je moet het maar durven. Terwijl de economie in een mindere fase zit, met een product op de markt komen dat nogal conjunctuurgevoelig is. Want ballonvaarten zijn niet goedkoop en zodra de portemonnee leeg raakt, wordt het eerst bezuinigd op extraatjes zoals dure cadeau’s. En ballonvaarten worden vaak cadeau gedaan, of als bedrijfsuitje gehouden.
 
Toch is de pas 27-jarige Ronnie Kleinsmit uit Joure ervan overtuigd dat het Australische luchtballonmerk Kavanagh het gaat maken. Hij is de eerste dealer van dit merk in Europa. Bovendien vliegt hij er zelf ook mee. Gisteravond was de luchtdoop, in Joure.
 
Aan de ene kant is het een gok, want hij is de eerste in Europa die als dealer gaat fungeren. Aan de andere kant is het geen gok, omdat de jonge ondernemer vierkant achter het Australische product staat.
  
,,Ik durf bijna met zekerheid te zeggen dat dit de beste ballon van de wereld is. Het instellen en bedienen van de parachute gaat extreem licht. Dat is eigenlijk best een revolutionair systeem. Als je het met een auto vergelijkt zou je deze ballon kunnen vergelijken met de eerste auto met stuurbekrachtiging. Het is de enige luchtballon met dit systeem.”
  
Daarnaast is de ballon niet duurder dan andere, zelfs goedkoper. En hij gaat ook nog eens langer mee. Nu kan Kleinsmit dat wel zeggen, maar voordat anderen in Europa er ook van overtuigd raken gaat er nog wat tijd overheen. Het product zal zich in de praktijk moeten bewijzen, hoewel het in Australië al toonaangevend is. Kleinsmit gaat in elk geval deze zomer allerlei internationale ballonfeesten bezoeken om het merk te promoten. De eerste aanvraag voor informatie is al binnen, uit Italië.
 
Het geld verdienen aan de Kavanagh moet nog beginnen, voorlopig verdient Kleinsmit met zijn bedrijf Dreamflights nog de centen via het zelf varen met gasten. Dat is nu nog de basis van zijn eenmansbedrijf waarmee hij in Oudehaske samen met het bedrijf van zijn vader de bedrijfsruimte deelt. Voordeel van het dealerschap is voor Kleinsmit dat hij goedkoop kan inkopen, omdat hij zijn eigen dealer is. Daardoor kan hij scherpe tarieven neerleggen. Ook dat is belangrijk in de strijd om economisch overleven.
 
Als afgestudeerd HEAO’er (bedrijfseconomie) met werkervaring als accountant probeert hij zijn bedrijf zo goed mogelijk te runnen. Kostenbeheersing is uiteraard belangrijk. Bovendien is kalmte van belang. ,,Ik ben nu het eerste aanspreekpunt van Kavanagh in Europa, we hebben afgesproken te proberen het beetje bij beetje van de grond te krijgen.” Daarbij is een degelijke uitstraling ook van belang. ,,Wij hebben altijd voor kwaliteit gekozen en dat blijven wij doen.”
 
Als de Kavanagh dus echt zo’n kwaliteitsproduct is als Kleinsmit zegt, zal het zich in de praktijk wel bewijzen. En hij heeft het voordeel dat er in Joure, dat in feite het ‘Mekka’ van de ballonsport is, heel veel ballonvaarders zijn die ook regelmatig wel weer eens een nieuwe kopen of de oude moeten vervangen. Joure telt op dit moment 55 geregistreerde ballonnen.
 
Jouster ballonfeesten

Ronnie Kleinsmit is via zijn vader verslingerd geraakt aan de ballonluchtvaart. Vader Herman was als Jouster bakker één van de initiatiefnemers van de inmiddels vermaarde Jouster ballonfeesten. Sinds 1996 is senior fulltime ballonvaarder met tegenwoordig elf ballonnen ter beschikking. Ronnie vloog met ballonnen zodra het kon en na zijn studie bedrijfseconomie in Groningen startte hij op 24-jarige leeftijd zijn eigen bedrijf.
 
Hij kwam drie jaar geleden bij een kampioenschap in aanraking met dit Australische merk en tot zijn verbazing was er niemand die het tot dusver in Europa verkocht. Het kostte uiteindelijk ruim anderhalf jaar papierwerk om de vergunningen voor elkaar te krijgen. Ook moest de Rijksluchtvaartdienst de ballon uitvoerig testen.
  
Kleinsmit is nu officieel de eerste Kavanagh-dealer in Europa. ,,Stel dat er zoveel aanvragen komen dat het voor mij teveel wordt, dan is contractueel vastgelegd dat er eerst met mij wordt gesproken voordat er bijvoorbeeld ook in Frankrijk een dealer komt. Dat zijn mijn rechten en biedt mij ook weer perspectief voor de toekomst. Het is nog geen vetpot, maar als het de zaak goed gaat, is dat alleen maar leuk. Want het is toch prachtig dat je overal en nergens komt?”

 

  
   

Copyright © 2005-2009 Loftpraet.nl All rights Reserved.