Ballonclub tegen vergoeding boer         Bron: Leeuwarder Courant 23 november 2002

 
DEN HAAG - Luchtballonpiloten hoeven helemaal niet te betalen voor het ongemak als zij in een weiland landen. Er is geen enkele wettelijke basis voor zo,n vergoeding volgens de afdeling ballonsport van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor de Luchtvaart (KNVvL). De vereniging raadt het haar leden af de 50 euro te betalen die boerenorganisatie LTO vraagt. De LTO adviseerde afgelopen week haar leden deze vergoeding aan te houden, nadat onderhandelingen over een gedragscode waren gestrand.
Landende ballonnen kunnen schade aanrichten aan gewassen en vee. Hiervoor bestaat een schaderegeling.
De vergoeding die LTO adviseerde, is voor het ongerief. Ballonvaarders nemen daarvoor meestal een kleinigheidje mee voor de boer die zij lastig vallen. De KNVvL vraagt haar leden nu deze vergoeding op zak te houden.

De Jouster ballonvaarder Herman Kleinsmit is het oneens met het advies van de KNVvL. "Mijn eigen mening is dat boeren wel een vergoeding mogen hebben. Ze hebben er toch een beetje werk van als er ballonnen landen. Ze kijken even of er ook wat beschadigd is en of de hekken wel dicht zijn. En er komen steeds meer ballonnen."
Over de hoogte van de vergoeding moeten beide partijen maar eens om tafel wat hem betreft..

 

 
   

Copyright 2005-2009 Loftpraet.nl All rights Reserved.