Salland Ballooning Heeten stopt ermee

Bron: De Stentor

    4 januari 2007

Door Joke Solen     

HEETEN - De Stichting Salland Ballooning uit Heeten stopt definitief met haar jaarlijkse activiteiten: het laten opstijgen van een groot aantal heteluchtballonnen met daarom heen tal van muzikale activiteiten. De toegenomen hoeveelheid voorwaarden, ontwikkelingen op de markt en stijgende kosten in combinatie met grotere risico’s hebben ertoe geleid dat het bestuur de handdoek in de ring gooit. Of, zoals de voorzitter van de stichting Frank Koerkamp het zegt: ‘Binnen de formule van het festival is de balans tussen voor- en nadelen niet meer aanwezig.’ Daarnaast is het risico van het niet doorgaan van het ballonspektakel door slechte weersomstandigheden ook een belangrijke factor. De organisatie had in de achterliggende jaren meerdere keren te maken met afgelasting van het evenement vanwege slechte weersomstandigheden.
Koerkamp: ‘In 2005 moesten tot twee keer toe op de geplande data de 22 heteluchtballonnen aan de grond blijven. Een nieuwe datum was toen ook niet meer in te plannen. Dat zijn risico’s die ons klauwen met geld kosten. Op een gegeven moment houdt het gewoon op.’

Vervelend

Koerkamp vindt het bijzonder vervelend voor alle partijen die Salland Ballooning altijd hebben gesteund, zoals de zakelijke relaties, verenigingen en de vele vrijwilligers. ‘En ook voor al die mensen die elk jaar naar dit festival kwamen kijken is het bijzonder jammer dat we er als organisatie een punt achter moeten zetten. Maar op deze manier kunnen we gewoon niet verder. De risico’s zijn te groot geworden.’
Onder het motto: ‘Ballonvaren hoort een feest te zijn’, heeft de Stichting Salland Ballooning met medewerking en volgens de eisen van de Nederlandse Luchtvaart Autoriteiten en gemeentelijke instanties zeven jaren gewerkt aan een ballonfestival dat met het verstrijken van de jaren is uitgegroeid tot een bekend regionaal spektakel. Doel was steeds er een groot ballonspektakel van te maken met optimaal vermaak voor jong en oud.
Daarin is het stichtingsbestuur geslaagd: het publiek kwam altijd massaal af op het evenement, dat een mooi schouwspel opleverde.
  

   

Copyright © 2005-2009 Loftpraet.nl All rights Reserved.