Eerste ballon gemaakt van stof hyperlife in Joure

geplaatst: 9 juli 2007

   
Stof hyperlife maakt ballonvaren nog veiliger

JOURE  – Dealer Lindstrand Holland uit Joure verkocht onlangs aan ballonvaarder Jan Jonkman uit Akmarijp een nieuwe heteluchtballon. Deze heteluchtballon is de eerste ballon in het Noorden die volledig van de stof Hyperlife is gemaakt. Een unieke, sterke stof waardoor de ballon veel langer meegaat en het ballonvaren nog veiliger maakt. De ballon heeft gister zijn eerst vaart gemaakt vanuit Joure.

De heteluchtballon, type 180 voor 6 passagiers, wordt een zilveren ballon met een blauwe bovenkant. Het logo van sponsor GGN (Groep gerechtsdeurwaarders Nederland), inclusief de namen van drie van de ruim 30 …kantoren, staat rondom op de ballon. Pieter Kooistra, dealer van ballons van het merk Lindstrand, adviseerde om de ballon geheel van Hyperlife te laten maken. “Hyperlife is een sterke stof, zelfherstellend bij gaatjes en gaat veel langer mee”, vertelt Kooistra. “De stof is beter bestand tegen hoge temperaturen dan polyester. Het is de enige ballonstof welke aan beide zijden een coating heeft. Daardoor is porositeit in deze stof terug te brengen tot nul. Dat scheelt brandstof en dat is goed voor het milieu”, legt Kooistra uit. “De coating is bovendien resistent tegen schimmels. En de ballon verbruikt minder brandstof”. In Nederland hebben de meeste heteluchtballons alleen een bovenkant gemaakt van Hyperlife, omdat vooral boven in de ballon de temperatuur het hoogst is.

“Het is de eerste ballon in het noorden van ons land die volledig van deze stof is gemaakt en wij zijn blij met deze keuze, vertelt ballonvaarder Jonkman. “Afgelopen zomer konden door de hoge temperaturen soms niet alle passagiers meevaren. Deze stof kan goed tegen hogere temperaturen, zodat er niemand aan de grond hoeft te blijven”, licht Jonkman toe.
Elk jaar worden alle heteluchtballons streng gekeurd onder auspiciën van de divisie Luchtvaart van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Lindstrand Holland is de enige dealer in Nederland van heteluchtballons van het merk Lindstrand. Pieter Kooistra, zelf ook ballonvaarder, verkoopt al ruim 15 jaar Lindstrand ballons. Kwaliteit is hét kenmerk van ballons van het type Lindstrand. De welbekende multimiljonair en avonturier Richard Brandson maakte ook gebruik van een Lindstrand ballon voor zijn recordpoging om rondom de wereld te varen.
 
 
 
  

   

Copyright © 2005-2009 Loftpraet.nl All rights Reserved.