Daan Elfring maakt unieke ballonvaart over IndonesiŽ

geplaatst:5 april 2010

   
JOURE - Ballonvaarder Daan Elfring uit Joure heeft in de week van 26 tot en met 29 maart deelgenomen aan een bijzonder ballonfeest in IndonesiŽ. Volgens Elfring was het de eerste keer dat er in IndonesiŽ luchtballonnen het luchtruim hebben gekozen.

Het evenement vond plaats in Sentul City, in de buurt van Jakarta. "We waren in een internationaal gezelschap. Om aanslagen te voorkomen werden we continu bewaakt door agenten en militairen. Ook bij de landing werden we door politiewagens opgehaald."

Het evenement telde zestien deelnemers, waarvan drie Nederlanders. Naast Elfring was er een ballonvaarder uit Hengelo en ťťn uit Barneveld. "Volgens de lokale media is er tijdens dit evenement voor het eerst ballongevaren in IndonesiŽ." Elfring heeft in IndonesiŽ met de special shape Bunch of Balloons deelgenomen.

"Het varen in IndonesiŽ is zeer bijzonder. Het land is niet zo gecultiveerd als Nederland. Er zijn maar weinig goede landingsplekken waar je met de auto bij kunt komen. Dat is het grootste verschil."

Een week eerder nam Elfring deel aan een evenement in MaleisiŽ. "Dat feest werd al voor de tweede keer georganiseerd en telde twintig deelnemers. Alles was daar gestructureerd. Bovendien is MaleisiŽ in tegenstelling tot IndonesiŽ een schoon land."

De ballondagen in IndonesiŽ trokken veel publiek en media. "De meeste mensen zagen voor het eerst een luchtballon. We hebben contacten gelegd om in november weer een evenement te organiseren. Dat zal aan de andere kant van het eiland Java moeten plaatsvinden. Aankomende zaterdag vlieg ik naar Vietnam. Daar willen we in oktober een evenement organiseren."

"Ik ga vast en zeker weer eens in IndonesiŽ varen", kondigde Elfring aan. "Dan neem ik wel een kleine ballon mee. Een special shape is mooi, maar een kleine ballon heeft met name bij het opruimen ook heel veel voordelen." (Bron: skarsterlannieuws.nl)
 
 
 
  Foto: Daan Elfring  
  

   

Copyright © 2005-2010 Loftpraet.nl All rights Reserved.