Ballondag 2009 te Oosterwolde (GDL)

geplaatst:2 april 2009

   
Door Johan Hetebrij - Dit jaar werd in Oosterwolde (Gelderland) alweer voor de 9e keer door de familie Doornewaard een Ballondag gehouden. Op 7 maart 2009 trokken dan ook weer vele ballonvaarders en verzamelaars naar dorpshuis De Heerdt om te kijken, te ruilen, te kopen en te verkopen, of gewoon om elkaar te ontmoeten.

Ook vanuit onze regio was de opkomst groot. Niet alleen met bezoekers, maar er waren ook twee Friese standhouders. Zo stond Pieter Kooistra er als Lindstrand-dealer, en konden verzamelaars hun hart ophalen bij de stand van Janke Wijnja en Mieke Minnema.

Naast Lindstrand waren ook de merken Kubicek, Cameron en Schroeder vertegenwoordigd. Ook waren er weer drie interessante lezingen. Jacob Kuiper gaf een samenvatting van zijn lezingen van de afgelopen jaren. Hij vertelde over het nachtelijk windmaximum en andere weersituaties die grote gevolgen hebben voor het maken van een ballonvaart. Monique Hoogeslag vertelde over de Transatlantische Ballonrace van 1992, toen vijf door Chrysler gesponsorde ballonnen probeerden zo snel mogelijk van de USA naar Europa te varen… De laatste lezing werd gehouden door iemand van de Kubicek-fabriek die vertelde over de laatste ontwikkelingen bij deze Tsjechische ballonbouwer.

De hele dag werd er door verzamelaars druk geruild en gehandeld, en het was leuk om na die donkere wintermaanden weer eens even alle ballonvrienden te zien! Als afsluiting was er weer een gezellige gezamenlijke maaltijd.

Voor wie hier nog nooit geweest is: je hebt iets gemist! Houd de eerste zaterdag van maart 2010 maar vrij, en kom zelf maar eens kijken!
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

   

Copyright © 2005-2009 Loftpraet.nl All rights Reserved.